Siirry pääsisältöön

Onko käytettynä ostettu työkalu turvallinen?

Käytettyjen työkalujen käyttö on turvallista, kun noudatetaan asianmukaisia varotoimia ja huolehditaan siitä, että työkalut ovat kunnossa ja käyttökelpoisia. Tässä muutamia näkökohtia, jotka on syytä ottaa huomioon!

aitaa_hiomassa

1. Tarkista kunto ennen käyttöä

Ennen kuin käytät mitään käytettyä työkalua, varmista, että se on hyvässä kunnossa. Tarkista, että kaikki liikkuvat osat toimivat oikein ja että kahvat ja kahvojen pinnat ovat ehjät. Tämä pätee erityisesti sähkötyökaluihin. Johdot ja pistokkeet tarkistetaan silmämääräisesti aina ennen käyttöä, mutta myös liitännät ja liikkuvat osat koneen sisäpuolella on hyvä tarkistaa. Akkukäyttöisen työkalun akun kunto riippuu siitä, mihin hommiin sitä on käytetty, miten sitä on säilytetty ja ladattu, onko se ollut ahkerassa ammattikäytössä vai päässyt vain harvoin kodin työkalukomerosta ulos.

2. Tee tarvittavat huollot ja korjaukset

Jos huomaat, että käytetyssä työkalussa on vikoja tai puutteita, jotka saattavat vaikuttaa sen turvalliseen käyttöön, harkitse perinpohjaisia huoltotoimenpiteitä tai korjauksia ennen sen käyttöönottoa. Monet pienet viat voidaan korjata helposti ja edullisesti, mutta jos kyseessä on vakava vika tai puute, saatat joutua harkitsemaan työkalun vaihtamista toiseen. Käänny aina asiantuntijan puoleen, jos mietityttää.

3. Noudata ohjeita

Vaikka olisitkin tottunut käyttämään vastaavia työkaluja, on aina tärkeää lukea ja noudattaa valmistajan antamia ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä. Tämä auttaa varmistamaan, että käytät työkalua oikealla tavalla ja vähentämään mahdollisten onnettomuuksien riskiä. Jos ohjekirjaa ei jostain syystä ole saatavilla, kannattaa kääntyä ensisijaisesti sen tahon puoleen, jolta työkalun hankit. Nohevalla googlaamisella pääsee nykyään myös pitkälle, sillä vanhojenkin laitteiden käyttöohjeita löytyy digimuodossa jo aika hyvin.

Akkukäyttöisten työkalujen käytettyjen akkujen kanssa tulee olla erityisen tarkkana. Älä jätä akkua yksin latauksen ajaksi, äläkä lataa tai säilytä sitä viileässä tai kosteassa tilassa. Tämä toki pätee kaikenikäisiin akkuihin, oli akkutyyppi tai laite johon se kuuluu mikä tahansa

4. Hanki luotettavalta myyjältä

Ostaessasi käytettyjä työkaluja varmista, että hankit ne luotettavilta myyjiltä, joilla on hyvä maine ja jotka tarjoavat takuun ja/tai palautusoikeuden. Tämä antaa sinulle lisäturvaa siitä, että työkalu on kunnossa ja turvallinen käyttää. Huutokaupat.comissa käytettyjä työkaluja myyvät ilmoittajat ovat vahvasti tunnistettuja ja hyvämaineisia, joten et osta sikaa säkissä. Lue lisää käytettyjen työkalujen hankkimisesta

5. Koulutus ja kokemus

Ole realistinen omasta osaamistasostasi ja kokemuksestasi. Jos et ole aivan varma siitä, miten tietyntyyppistä työkalua käytetään tai miten se huolletaan, eikä netistä löydy luottamusta herättävää tietoa, turvaudu aina ammattilaisapuun. Pienet virheet tai väärinkäytökset voivat johtaa suuriin ja vakaviin vahinkoihin, joten turvallisuuden etusijalle asettaminen on aina tärkeintä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että käytettyjen työkalujen käyttö on turvallista, kunhan asianmukaiset varotoimet huomioidaan ja työkaluja käytetään sekä huolletaan asianmukaisesti. Tärkeintä on käyttää maalaisjärkeä, varmistaa että työkalut ovat kunnossa ennen niiden käyttöönottoa ja vetää käsijarrusta heti, jos laitteen kunto vähänkään epäilyttää.

Tutustu työkaluvalikoimaan

 

Lue lisää juttuja